Meer info en Contact

De informatie op deze website is mede tot stand gekomen dankzij informatie en beeldmateriaal van de Protestantse Gemeente Twello, Gemeente Voorst, de Oudheidkundige Vereniging Voorst en een door Bureau de Visser uitgevoerd historisch kleuronderzoek.

Over het geestelijk leven in en om Rehoboth is meer te lezen in het boek ‘Onder één Dak’, uitgegeven door de Protestantse Gemeente Twello in 2012 (ISBN 978-90-9026673-2).

Helpt u ons aan meer informatie en foto’s?

Weet u meer te vertellen over de historie van gebouw Rehoboth in Teuge? Of heeft u foto’s van het gebouw of van bijeenkomsten die er hebben plaatsgevonden? En wilt u deze met ons delen? Dan komen we graag met u in contact.

We zijn specifiek op zoek naar:
– Foto’s van het interieur uit de periode 1907 – 2009;
– Foto’s van het gebouw uit de periode 1936 – 2000;
– Het origineel (of goede kopie) van de bouwtekeningen uit 1936;
– Meer informatie over de verbouwing(en) en onderhoud in de jaren 50/ 60 (1962?), waarbij een verlaagd plafond werd aangebracht. Wat we nog niet weten: Zijn toen ook de twee oorspronkelijke schoorstenen verwijderd? En de ventilatiekoker (het torentje)? Is de rondboog makelaar in de nok van de voorgevel toen vervangen door de eenvoudiger variant, bestaande uit een horizontale ligger en een verticale staander? En is toen, samen met de oliekachel de huidige schoorsteen geplaatst? (zie menu: foto’s).

Rehoboth bezoeken?

Rehoboth is momenteel in gebruik als kantoor en niet open voor publiek. Wilt u Rehoboth toch bezoeken? Laat het ons ons weten, we maken dan graag een afspraak.

Contact opnemen?

U kunt contact opnemen met Jan van Hoorn, per e-mail info@rehoboth-teuge.nl of telefonisch: 06-24699400.